Zomertips: knippen met de zomerse hitte in het achterhoofd

Bloemen zijn gevoelig aan hitte. Als jij graag optimaal wil genieten van een kersvers boeketje bloemen, dan kan je best rekening houden met onderstaande tips.

  • Zorg dat al het loof van de bloemen af is wat je niet nodig hebt. Dit vraagt alleen maar extra energie. Als je véél stelen te kuisen hebt, kan je de bloemen nadien ook direct terug in de emmer zetten zodat ze zo weinig mogelijk afzien. Je haalt ze dan pas uit het water als je je boeketje samenstelt.
  • Voor het transport voorzie je best je eigen emmer. Vers water is beschikbaar op de weide. Voor toevallige passanten hebben wij open melkbrikken voorzien als alternatief. Je kan voor het transport ook een krant rond je bloemen vouwen. In onze plastieken bak (op de foto te zien op de tussenverdieping van onze werktafel) vind je hiervoor steeds een krant.
  • Laat de bloemen thuis enkele uren bekomen in lauw (handwarm) water op een koele plaats, een kelder of traphal bijvoorbeeld. Hiervoor mag je de krant er nog even rond laten.
  • Zet de bloemen thuis niet in direct zonlicht noch bij fruit.
  • Geniet van het het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *