Laat je kerstboom elf maanden logeren bij paard&bloem

Waar haal jij je kerstboom vandaan? Een plastieken boom of toch een echte? Zonder of mét wortel? Wij planten onze kerstboom met wortel elk jaar terug uit, om die een van de volgende jaren terug te kunnen gebruiken. Maar niet iedereen heeft daarvoor de plaats.

Een nieuwe (echte) kerstboom kost al gauw €50 of zelfs meer. Wij deden een poll onder onze Instagram fans en leerden dat ongeveer de helft van die kerstbomen gerecupereerd wordt door terug uit te planten. De andere helft krijgt een andere bestemming, van een kerstboomverbranding tot het containerpark.

Onze poll leerde ons ook dat er meerdere mensen zijn die hun boom graag willen planten, maar de plaats niet hebben. En daarom… hebben wij een voorstel.

Wij willen jullie kerstboom graag opvangen in ons ‘kerstboompension’.

 • We voorzien een plekje op onze bloemenweide.
 • Wij planten de boom samen met jullie op 7 januari 2023 tussen 9u30 en 11u30.
 • Ophalen kan op 2 of 9 december 2023.
 • Wij zorgen voor een verstevigingspaal + water in de zomer indien de zon opnieuw ongenadig is. Elke boom krijgt een label met een nummer. Zo weet jij dat je jouw boom aan het einde van het jaar terugkrijgt.
 • Kostprijs?
  • €9 wanneer we samen je boom planten op 7 januari. Geen tijd? Geen nood! Je kan je boom bij ons op afspraak afzetten en laten planten voor €1 extra.
  • €9 wanneer we samen je boom opgraven op 2 of 9 december. Geen tijd? Geen nood! Wij graven hem voor je op voor €1 extra.
  • Haalt je boom het niet omdat hij deze kerstperiode te droog stond, dan betaal je die €9 natuurlijk niet.
 • Haal je je boom niet op in december ’23? Geen probleem, dan zoeken wij een nieuwe bestemming in het volgende seizoen ;).

UPDATE: Voor 2023 sluiten we de inschrijvingen af. Wil jij jouw kerstboom in 2024 bij ons laten logeren? Reserveer dan nu jouw plekje en we nemen terug contact op in november :
  Als wij jouw bericht goed ontvangen hebben, krijg je van ons een mailtje met alle details nog eens op een rij. Betalen kan zoals op de bloemenweide: cash, Payconiq of overschrijving.

  Bedankt en graag tot snel !

  PS: nu je toch tot hier gelezen hebt, kan je mogelijk nog eens gaan kijken naar ons aanbod droogbloemen en onze abonnementen voor verse bloemen in 2023? ;). Uiteraard ook steeds welkom om je kerstboom te komen bezoeken en tegelijkertijd één enkel boeketje te komen plukken.

  Abonnement 2023: alle info.

  Net als in 2022 zullen we ook in 2023 abonnementen aanbieden. We gaan daarbij enkele optimalisaties doen aan ons aanbod. We boden het afgelopen jaar namelijk zeven boeketjes aan, om de twee weken van juni tot september. We kregen regelmatig de feedback dat het vórige boeket nog stond. Daarom trekken we nu de periode open naar het héle plukseizoen.

  Aangezien wij ons volgend jaar ook meer op het paardenaspect gaan focussen, vonden we het wel leuk om de benaming van de abonnementen door te trekken. Je kan dus voor 2023 je keuze maken voor Stap (klein boeket), Draf (medium boeket) en Galop (veel bloemen).

  (lees verder onder de foto)

  In tegenstelling tot alle andere kosten, blijft onze abonnementsprijs voor 2023 dus hetzelfde. Wil je een keertje éxtra bloemen, dan reken je de rest af aan de geafficheerde prijs.

  Onze bloemen volgen het ritme van de natuur. We kunnen dus niet exact voorspellen wanneer het abonnement start of wanneer het eindigt. Wij rekenen op de periode april-oktober. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sociale media voor alle updates.

  Waarom kiezen voor een abonnement van paard&bloem?

  • (H)eerlijke bloemen
  • Lokaal geteeld
  • Zonder pesticiden
  • Zelf te plukken of met familie en vrienden
  • 7 of 10 keer quality time

  Bestel nu je abonnement via ons contactformulier.

  Einde van het ‘versseizoen’ 2023.

  Het is zover. De plukweide heeft z’n laatste verse bloemen van het jaar opgeleverd. Wij konden vandaag de laatste boeketjes aan onze klanten leveren.

  Bedankt allemaal voor de vele leuke babbels op de weide, voor jullie aankoop, voor jullie abonnement, jullie cadeaubons, maar vooral ook voor de vele mooie momenten die we mochten zien op de plukweide. Een groep vrienden die kwam knippen voor een huwelijk, vele moeders met hun kinderen, vele heren die hulp kwamen vragen om een boeketje samen te stellen, workshops calendulazalf, vrijgezelle-workshops, …

  Dat alles geeft ons de goesting om er ook volgend jaar tegenaan te gaan met verse bloemen. Afspraak op de wei eind maart, begin april 2023 voor de eerste tulpen van het nieuwe seizoen.

  De komende weken en maanden kan je bij ons nog digitaal terecht voor cadeaubons, droogbloemen, abonnementen voor 2023, vragen en suggesties over workshops,…

  We zeggen dus geen vaarwel, maar wel ’tot snel’.

  Droogbloemen bij paard&bloem

  Uitnodiging: nu zondag 13/11 afscheid in schoonheid op de bloemenweide

  Ons bloemenseizoen van 2021 moesten we afronden op 24 oktober. Vandaag is het 9 november 2022 en hebben we nog steeds héél wat verse bloemen in de aanbieding. Akkoord: de zinnia’s en cosmos zijn ‘op’. En het ritme van vernieuwing bij de dahlia’s is lager. Maar je vindt nog steeds verse chrysanten, dahlia’s, duifkruid, strobloemen, zonnebloemen, amaranth, …

  We houden onze bloemenweide dus nog even op het gekende ritme: élke dag open van 8u tot zonsondergang. De weergoden zijn ons nu gunstig gezind en brengen komende zondag opnieuw een mooie herfstdag. Wij profiteren daar graag van en nodigen jullie graag uit.

  Wat bieden we aan:

  • Verse bloemen aan voordeelprijzen
  • Droogbloemen van eigen kweek
  • Wie wil, kan onze 5km lange wandeling komen maken
  • Een cava (of verse appelsap) om jullie te bedanken voor jullie fantastische support in 2022
  • Cadeaubons
  • Intekenen op een abonnement voor 2023
  • Een antwoord op al jullie vragen, opmerkingen, … die jullie hebben over (onze) bloemen
  • De laatste plaatjes voor onze workshop ‘bollenlasagne’

  Praktische details

  • Nu zondag 13 november 2022
  • Van 14u tot 16u30
  • Locatie: paard&bloem, Lippeloseweg 62a, Oppuurs, Klein-Brabant

  Verse bloemen aan voordeelprijzen

  We gaven hierboven al een opsomming van het aanbod. Op onze Instagram of Facebook vind je recente voorbeelden. Voor een goed begrip: onze bloemenweide blijft tot nader order ook elke dag open van 8u tot zonsondergang. Je kan dus ook de komende dagen langskomen, of nog ná nu zondag. Alleen zal het aanbod steeds kleiner zijn. De laatste updates volgen op onze sociale media.

  Droogbloemen van eigen kweek

  Tijdens de zomer van 2022 droogden wij een tiental verschillende soorten bloemen. Je leest er hier op onze blog alles over.

  Wat bieden we aan op zondag 13 november qua droogbloemen:

  • Onze ‘voorbeeldboeketjes’, zorgvuldig door Annelies samengesteld
  • ‘Pick & mix’ – vrije keuze uit ons aanbod
  • ‘Stijl in je vaas’ – breng je favoriete vaas mee en samen maken we er iets moois van.

  Geraak je niet bij ons op 13 november, maar toch interesse in droogbloemen? Stuur ons dan een berichtje of ga eens op de koffie bij de nieuwe koffie- en kunstbar Coffe in Bornem. Daar bieden we ook steeds kant&klare boeketjes aan.

  Droogbloemen van eigen kweek

  Tijdens de zomer van 2022 droogden wij een tiental verschillende soorten bloemen. We deden zelfs experimenten met enkele minder voor de hand liggende bloemen.

  De voordelen?

  • Blijven een hele winter goed in de vaas, in een bloemenkrans of flower hoop
  • Lokaal gekweekt
  • Zonder chemische bestrijdingsmiddelen
  • Geen chemische kleurstoffen

  Hoe kan je droogbloemen gebruiken?

  • In een droogboeket, groot of klein
  • Centraal in een flower hoop
  • Gebonden rond een flower hoop

  Interesse in een droogboeket? In een kunstige vaas kunnen enkele goed gekozen stelen al een verschil maken. Wij tonen enkele voorbeelden, uiteindelijke boeketten kunnen naar eigen smaak en vaas samengesteld worden.

  Heb je zelf een vaas die je wil vullen of ben je op zoek naar iets speciaals? Stuur ons dan zeker een bericht op onze Instagram, Facebook of via ons contactformulier.

  Update 9/11: Ga eens op de koffie bij de nieuwe koffie- en kunstbar Coffe in Bornem. Daar bieden we ook steeds kant&klare boeketjes aan.

  VRT Nieuws interviewt bloemenplukweide paard&bloem voor Moederdag

  Niet alleen wij wilden de moeders op 15 augustus 2022 extra in de kijker zetten. Ook het VRT journaal wilde zijn duit in het zakje doen. Ze kwamen tot in Oppuurs om aan Vlaanderen te tonen dat moeders zichzelf een cadeau mogen doen.

  Annelies mocht uitleggen hoe we op de bloemenplukweide onze klanten die dag extra in de watten legden. Ook verschillende klanten kwamen aan bod en zij vertelden waarom zij specifiek bij ons een boeket kwamen samenstellen die dag.

  >> De reportage herbekijken? Dat kan hier bij VRT NWS.

  Wij waren alvast vereerd om ons verhaal te mogen delen met de kijkers.

  De reportage werd uitgezonden in het journaal ’s middags én ’s avonds. Laat ons zeker weten wat jullie ervan vonden in de comments hieronder.

  Vier jij mee moederdag op 15 augustus?

  In de provincie Antwerpen vieren wij moeder niet alleen in mei, maar ook in augustus. Meer dan terecht, als je het ons vraagt.

  Geen paniek, wij denken zowel aan de (last-minute) papa’s als aan de mama’s die zelf (moeten/willen) komen knippen.

  Wij hopen alvast jullie net als vorig jaar samen met jullie mama opnieuw te mogen begroeten op onze plukweide op 15 augustus.

  Wat mag je bij ons verwachten?

  • Je kan een cadeaubon bestellen voor een bedrag naar keuze. Ofwel af te halen op de plukweide, ofwel aan huis bezorgd dit weekend. Deze cadeaubon is geldig voor bloemen én workshops. Dus ook voor onze Calendulazalfworkshops.
  • Op zondag 14/8 maken wij vanaf 19u30 afhaalboeketjes & aansluitend levering-aan-huis (vanaf €20).
  • Op maandag 15/8 zijn wij vanaf 8u op de plukweide om te helpen bij zelfplukkers én cadeauverpakkingen.
  • Op maandag 15/8 trakteren wij alle mama’s op een prosecco en een cakeje met eetbare bloem (8u tot 12u).
  • Hoe reserveren? Via een eenvoudige reply op deze mail of via een berichtje op onze website, Facebook- of Instagram-pagina.

  Heeft jouw man nog een extra aanmoediging nodig? Op vrijdag, zaterdag en zondag zetten wij ons reclame-krijtbord vooraan aan de straat. Wie langs fietst, of wie onze wandeling komt wandelen, zal er niet naast kunnen kijken. .

  Hopelijk tot dit weekend?!

  PS: ontdek op onze blogpost van eind april het geheim van de tweede moederdag.

  Winnaars van ‘één jaar paard&bloem’ in de bloemetjes gezet

  Op 2 en 3 juli 2022 vierden wij onze eerste verjaardag. We wilden onze bloemenpracht graag delen. Daarom deden we twee wedstrijden.

  • Eén winnaar van een cadeaubon, verloot onder de deelnemers aan onze nieuwe wandeling.
  • Eén winnaar van een jaarabonnement.

  Wandelen in onze achtertuin

  Erica, haar echtgenoot en kids wandelden als een van de eersten mee op onze wandeling. Zij werd door een ontschuldige kinderhand uitgeloot onder alle deelnemers en kreeg van Annelies een cadeaubon van 25 stelen.

  Winnaar Erica en haar gezin.
  Alle info op ons infobord in Oppuurs.

  Onze wandeling blijft steeds beschikbaar. Je kan die elke dag vrijblijvend komen wandelen. Al wat je nodig hebt, is een goed opgeladen smartphone en dan kan je de QR code scannen aan ons infobord. Alle details nog eens nalezen kan hier.

  “Wie zet jij in de bloemetjes?”

  Voor onze eerste verjaardag deden wij deze oproep: “Deel jij ons laatste abonnement uit aan iemand die je nauw aan hart ligt? Wij zijn dit weekend jarig en geven weg… ons laatste abonnement van dit jaar. Wie vind jij dat een bloemenabonnement ter waarde van €125 verdient? Jij mag iemand nomineren. Geef ons hieronder in de comments de voornaam of de tag van iemand die 7 verse boeketjes verdiend heeft + waarom : iemand die iets uitzonderlijks voor jou gedaan heeft, je mama die altijd voor je klaar staat, een hartsvriendin, een leerkracht van je kind,… Kortom: iemand die jij eens goed in de bloemetjes wil zetten.”

  De motivatie van @an.ve17: “Onze huisartsenpraktijk – als onderdeel van de zorg worden zij soms vergeten, maar ook zij hebben een niet-evidente tijd achter de rug. Onze 3 huisartsen staan altijd klaar.” De hele tekst vinden jullie onder onze post van 1 juli.

  Midden juli overhandigde @an.ve17 dan het plukabonnement aan de dokters van Huisartsenpraktijk De Heide in Bornem.

  Wij hopen dat ze er veel geniet van hebben.

  Huisartsenpraktijk De Heide werd genomineerd voor onze wedstrijd ‘Wie zet jij jn de bloemetjes?’

  Één jaar paard&bloem: onze workshops.

  Op 3 juli 2021 mochten wij de eerste gasten begroeten op onze kakelverse plukweide. Als onderdeel van ons feestprogramma kijken we vandaag terug én vooruit op onze verschillende workshops.

  Agenda:

  • Workshop ‘Maak je eigen bloemenboeket’- ééntje gehad, ééntje gepland op 30/7
  • Workshop ‘Flowerhoops’ – steeds te organiseren op aanvraag
  • Workshop ‘Calendulazalf maken’ – op 16/7, 20/8 en 10/9

  Terug- en vooruitblik: workshop ‘Maak je eigen bloemenboeket

  Wij mochten 25 juni ll. zo’n 12 deelnemers verwelkomen ism CC Binder. Zij toverden in deze workshop zelf een prachtig boeket tevoorschijn. Zodra alle deelnemers er waren, nam Annelies het woord. Verschillen in bloemen, hoogtes en vazen kwamen aan bod.

  In twee groepjes werd aan elk bloemenperk aangeleerd hoe je de meest verse bloem kan herkennen en waar je moet knippen. Nadien gingen de deelnemers zelf de plukweide op om hun eigen keuze te maken. Onder begeleiding stelden ze dan zelf hun boeketje korenschoof samen.

  Wij zagen alleen maar vrolijke gezichten aan het einde!

  Wij plannen een volgende boeket-workshop waar je vanaf nu voor kan inschrijven:

  • Datum: zondag 30 juli
  • Timing: van 10u tot 12u30
  • Locatie: paard&bloem, Lippeloseweg 62a, Oppuurs
  • Kostprijs: €35 – wie inschrijft op uiterlijk 3/7/22 krijgt €5 korting
  • Aantal deelnemers: 12
  • Inschrijven via ons contactformulier met onderwerp ‘workshop bloemenboeket’

  Terugblik: workshop Flowerhoops

  Als onderdeel van een vrijgezellefeestje mochten wij een 12-tal dames verwelkomen op de plukweide. Zij kozen voor een flowerhoop van droogbloemen.

  Wij zorgden voor het hele kader: van droogbloemen en hoops tot catering en opruim nadien. En die catering mocht gezien worden: onder meer met zelfgemaakte cupcakes met eetbare bloemen van eigen bodem.

  Hieronder vinden jullie de verschillende creaties. Welke vinden jullie de leukste?

  Vooruitblik: workshop Calendulazalf maken

  We maakten in april al een vooraankondiging van deze workshop. Vandaag brengen we alle details. Annelies is apotheker van opleiding en leerde jaren geleden al dat sommige bloemen niet alleen een grote esthetische waarde hebben, maar ook een geneeskrachtige werking.

  Goudsbloem bijvoorbeeld, of met zijn Latijnse naam ‘Calendula’. Deze bloem leent zich perfect om te hergebruiken in zalf.

  Bij eczeem, acne, jeuk en uitslag heeft Calendulazalf een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Bij lichte brandwonden en zonnebrand kan het helpen om je huid te kalmeren. Bij kloven, scheurtjes en barstjes, bijvoorbeeld in de winter kunnen je lippen en handen pijnlijk zijn door de vrieskou.

  • Datum:
   • 16 juli 2022
   • 20 Augustus 2022
   • 10 september 2022
  • Timing: van 10u tot 12u30
  • Locatie: paard&bloem, Lippeloseweg 62a, Oppuurs
  • Kostprijs: €45 – wie inschrijft op uiterlijk 3/7/22 krijgt €5 korting
  • Incl 10% korting op elk boeketje bloemen dat je die dag meeneemt
  • Aantal deelnemers: 6
  • Alle materiaal is inbegrepen, incl calendulas van eigen plukweide
  • Inschrijven via ons contactformulier met onderwerp ‘workshop calendulas’: vermeld aub de datum van jouw voorkeur.

  Alle andere workshops & feestjes

  Zelf een idee voor een workshop of heb je een wild idee? Kom je graag langs met je klas?Laat het ons dan zeker weten hier, wij denken graag mee.

  Één jaar paard&bloem: terugblik op een fleurig jaar.

  Op 3 juli 2021 mochten wij de eerste gasten begroeten op onze kakelverse plukweide. We hadden bewust de datum enkel aan onze dichte familiekring meegedeeld. Die eerste dagen waren onze eerste bloeiers immers nog niet zo talrijk. Openingsdagen toen? Enkel op woensdag, zaterdag en zondag.

  Maar wat merkten we? Nog diezelfde zaterdag stonden de eerste ‘echte’ klanten ook al op de plukweide. Heerlijk !

  Vandaag blikken we in tien foto’s terug op ons eerste jaar.

  Foto 1: onze paardenweide transformeren tot onze bloemenplukweide.

  Op Paaszondag 2021 hebben we beslist om zelf een bloemenplukweide op te starten. Maar die komt er natuurlijk niet zomaar. En als je dan net als wij geen chemische bestrijdingsmiddelen wil gebruiken, dan moet je aan de slag. Hard aan de slag.

  Foto 2: onze eerste bloem.

  We hadden vorig jaar drie kanshebbers waar de bloem van in knop stond, maar uiteindelijk won deze calendula het van haar competitie op onze bloemenweide. Haar ‘Nederlandstalige naam’ is trouwens goudsbloem: die naam heeft ze verdient met die eerste plaats.

  Foto 3: zelf een boektje samenstellen.

  Paard&bloem is bij uitstek bedacht als zelfplukweide. We maken op verzoek ook zelf boeketjes. Op één van die plukmomenten konden we deze leuke foto vastleggen. In één beeld heel veel informatie: Annelies, leuke bloemen van verschillende hoogtes en kleuren én het knippen zelf. Deze foto gebruiken we dan ook heel graag voor onze eigen promo :).

  Foto 4: wij vieren moederdag – twee keer zelfs.

  Paard&bloem ligt in het pittoreske Klein-Brabant en dus nog net in provincie Antwerpen. Wij mogen dus tweemaal mee vieren; één keer in mei en één keer in augustus. En eerlijk is eerlijk: moeders verdienen dat.

  Foto 5: op bezoek in Lisse

  Wie bloemen zegt, zegt Nederland. Wie dahlia’s en tulpen zegt, zegt bollenstreek. Wij gingen ondertussen al twee keer richting Lisse. Vorig jaar bezochten we bij De Tulperij de dahlia’s, dit jaar de tulpen. Zo veel kleuren, zo veel vormen, zo moeilijk kiezen.

  Binnen enkele weken staan de eerste dahlia’s van 2022 in Oppuurs in bloei. Stay tuned !

  Foto 6: bollen planten.

  Wat een heerlijke dag was dat: in de vroege herfst van 2021 waren we net klaar met onze eerste uitbreiding. Je kan de oorspronkelijke locatie van ons paard&bloem letterwoord nog zien staan. Voor de liefhebbers: hier vind je vandaag onze picknicktafel. 😉

  Maar dus: één dag met z’n vieren samenwerken en onze eerste tulpenbollen gingen de grond in. 2000 stuks, tien soorten, allemaal biologisch geteeld.

  En daarna begint het wachten op het voorjaar.

  Foto 7: einde van seizoen 2021

  Géén zonsondergang, maar een prachtige zonsopgang hier. Op de voorgrond de laatste cosmos en ijzerhard, net daarachter onze eerste tweejarigen. Dat beide merries zich gewillig lieten fotograferen in de vroege ochtendnevel was een mooie extra.

  Misschien wel het meest iconische beeld voor een heel seizoen paard&bloem.

  Foto 8: onze eerste bloemen van 2022

  Zo veel verwondering over de natuur. Wij staken 2000 bio tulpenbollen in de grond en de natuur deed daar zijn ding mee. Zo’n zes maanden later kwamen deze eerste tulpen boven. Voor ons het sein dat we ook terug onze klanten mochten uitnodigen op de plukweide. Eerlijk is eerlijk, de eerste weken hadden we meer tulpen dan klanten. En toen kwam Pasen en konden onze bloemen dan weer niet meer volgen.

  Foto 9: zaaien, planten, herhalen.

  Om steeds een divers aanbod aan bloemen te kunnen aanbieden, moet Annelies hard aan de slag. Planten kiezen, zaden aankopen, uitzaaien op het juiste moment, verpotten, uitplanten, onkruid wieden, toppen, …

  Tegen het einde van dit seizoen zullen we zo’n 80 verschillende soorten bloemen aangeboden hebben. Heb jij ze allemaal gezien?

  Foto 10: wat… een… bloemenpracht

  Wij doen dat ook hoor, gewoon even tussen de bloemen rondlopen en onze ogen de kost geven. We weten dat we hier hard voor gewerkt hebben, maar we zijn zo blij als we foto’s zien van boeketjes bij jullie thuis, als we jullie verhalen horen over het samen plukken met kinderen of met vrienden, als we jullie zien vertrekken met een grote glimlacht op jullie gezicht,…

  Heb jij nog tips of vragen voor ons?

  Stel ze ons hieronder of kom langs op ons feestweekend op 2 en 3 juli ! Alle info hier.