Onze favoriete tulpen en narcissen voor 2024.

Het verse snijbloemenseizoen wordt steevast geopend door de eerste tulpen en narcissen. Ook dit jaar hopen we op een ruim aanbod tegen Pasen, we organiseren dan ook een Paasopening op zaterdag 30 maart. Wie weet komen de eerste narcissen er wel al veel sneller aan. Volg zeker onze updates op onze Socials.

Handgepikt en handgeplant

Die bloemen komen er niet zomaar. Eerst organiseren wij een familieraad, om te beslissen welke bollen wij voor het nieuwe seizoen zouden bestellen, en bij wie we dat zouden doen. Onder het motto ‘kiezen is verliezen’, mochten zowel Annelies als Pieter hun lievelingen bestellen. In november mochten we dan hard aan de slag om meer dan 2000 nieuwe tulpen- en narcisbollen in de grond te steken.

Wie Instagram heeft, kan hier onze leuke video terugzien.

In totaal kozen wij dertien nieuwe soorten tulpen en vijf nieuwe soorten narcissen. Het is niet gemakkelijk om hier onze drie favoriete tulpen en narcissen uit te kiezen, want ook wij hebben deze soorten nog niet in het echt gezien. Maar… hier wagen we een poging. De foto’s en omschrijvingen namen we over van onze leverancier.

Onze drie favoriete tulpensoorten voor 2024:

  • Mango Charm: Zoals de naam doet vermoeden, verkleurt deze tulp van roze met geel naar een exotische kleur van mango met een zachtroze gloed. Lang bloeiende, rond gevormde bloemen. Leuk in combinatie met donkergekleurde tulpen.
  • Akebono: Deze nieuwe Tulp uit Japan heeft bijzonder grote, gevulde bloemen. De bloemblaadjes zijn iets golvend en heldergeel van kleur met een rood randje en hier en daar een veegje groen.
  • Renown: Deze dubbele late tulp, ook wel Franse tulp genoemd, verrast u in het late voorjaar met prachtige gevulde bloemen. De lichtgeurende bloemen staan op een stevige steel en zijn daardoor ook perfect geschikt voor in de pluktuin en als snijbloem. 

Onze drie favoriete narcissen voor 2024:

  • White Sheerfulness: Heerlijk zoetgeurende Narcissen met tot wel 4 bloemen per steel. De witte bloemen zijn dubbel met wat geel in het hart. 
  • Delnashaugh: Heerlijk geurende Narcis met grote dubbele ivoorwitte bloemen met een diameter van +/- 11cm. Vanuit het midden vormen er vele gekrulde roze bloemblaadjes. Zeer decoratief, langbloeiend en een geweldige snijbloem. Frisgroen blad en laatbloeiend. 
  • Love Call: Deze opvallende Love Call is een grootbloemige, spleet-kronige Narcis. De dekbladeren zijn wit en de kroon is helder oranje en geel, diep tweelobbig, goed gefranjerd en soms met wat geel aan de randjes.

Welke van deze narcissen en tulpen is jouw favoriet?

PS: ook onze bollen die we geplant hebben in 2022 zullen opnieuw in bloei komen. Zet jouw vaas dus maar al klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *