Alles over onze tulpen

Wist je dat tulpen van oorsprong helemaal niets met Nederland te maken hebben? Vanuit Centraal-Azië via Turkije zijn ze zo helemaal tot in de lage landen geraakt.

Tulpen zijn voor ons een ideale bloem om het seizoen mee af te trappen.

Wij kozen voor biologische bollen. Deze zijn duurder in aankoop, maar passen véél beter in het concept van paard&bloem. Wij willen immers zelf onze bloemenweide zo ecologisch mogelijk opbouwen.

In dit eerste jaar hebben we een aanbod van tien verschillende soorten, elk met een eigen grootte, kleur en bloeitijd. Zo kunnen wij een tulpenaanbod bieden vanaf maart tot mei/juni, op het ritme van de natuur.

(lees verder onder de foto)

Onze tulpen hebben allemaal een goed plekje gekregen in de volle grond. We kozen ervoor om al vroeg te planten: eind september.

Dat was een intensieve, maar heel leuke beleving om samen met de familie te doen.

Eind januari konden we dan de eerste blaadjes ontwaren. Die kregen dan elke week een beetje meer companie, om begin maart volop in het groen te staan.

Op 20 maart hadden we ons eerste eigen boeketje. Vanaf woensdag 23 maart zetten we de bloemenplukweide open voor bezoekers.

Nog op zoek naar frisse ideeën hoe je deze tulpen zelf in huis kan halen? Check dan onze blogpost met onze tulpen-inspiratie hier.

Via onze Facebook & Instagram krijgen jullie alle laatste nieuwtjes als eerste mee.

Tot snel op de bloemenplukweide?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *