Workshop ‘Calendulazalf maken’

Annelies is apotheker van opleiding en leerde jaren geleden al dat sommige bloemen niet alleen een grote esthetische waarde hebben, maar ook een geneeskrachtige werking.

Goudsbloem bijvoorbeeld, of met zijn Latijnse naam ‘Calendula’. Deze bloem leent zich perfect om te gebruiken in zalf.

Bij eczeem, acne, jeuk en uitslag heeft Calendula zalf een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Bij lichte brandwonden en zonnebrand kan het helpen om je huid te kalmeren. Bij kloven, scheurtjes en barstjes, bijvoorbeeld in de winter kunnen je lippen en handen pijnlijk zijn door de vrieskou.

We moeten de praktische details nog uitwerken, maar openen alvast de voorinschrijvingen voor een workshop ‘Calendulazalf maken’.

  • Datum: zaterdag 10 september 2022
  • Timing: van 10u tot 12u
  • Locatie: nog te bepalen
  • Kostprijs: nog te bepalen

We maken in principe gebruik van zelfgekweekte goudsbloemen. Wie in 2021 is langsgeweest, heeft de mooie kleurenpracht alvast kunnen bewonderen. Toen bleken we een lage soort gezaaid te hebben. Dit jaar wagen we opnieuw een kans :).

Heb je vandaag alvast interesse? Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van de praktische details om jouw plaatsje te verzekeren? Laat dan hieronder je contactgegevens achter.

(Dit is nog geen definitieve inschrijving.)

Update 30/6/22: alle laatste info hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *