Receptjes voor onze eetbare planten: tuinmelde & huauzontle

Dit jaar zetten we bij paard&bloem niet alleen in op een steeds diverser aanbod aan verse bloemen, we proberen ook enkele groenvullers uit.

Tuinmelde

Eerlijk is eerlijk, tuinmelde zag er tijdens het opgroeien uit als opgeschoten sla. Vandaag zijn de planten zelfs groter dan Annelies. Niet verwonderlijk, want ze kunnen tot twee meter hoog worden. Wij hebben ze in het groen en het rood.

Hoe kan je tuinmelde gebruiken?

  • De bovenkant knip je af op 40 of 60 cm, net boven een splitsing. Die voeg je toe aan je boeket.
  • Van de onderkant kan je de bladeren gebruiken. Je kunt tuinmelde immers gebruiken in alle gerechten waarin je ook spinazie of snijbiet gebruikt. De plant heeft een heel zachte, bijna vettige structuur (als “botersla”) en het jonge blad is lekker in salades, het wat grotere blad kun je stoven. Tuinmelde maakt laag bij de grond al lekkere blaadjes.

Huauzontle

Huauzontle was voor ons ook een ontdekking. Blijkt dat ze dit wel eens ‘aztekenspinazie’ noemen.

Hoe kan je huauzontle gebruiken?

  • De bovenkant knip je af op 40 of 60 cm, net boven een splitsing. Die voeg je toe aan je boeket.
  • Op het internet vind je ook een heleboel lekker uitziende recepten. Wij gaan ons binnenkort wagen aan een van de volgende varianten.

Laat je ons weten of het lekker was? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *