De Oppuursse Kameleon-kids op bezoek

Afgelopen vrijdag mochten wij het eerste en tweede leerjaar van basisschool De Kameleon in Oppuurs ontvangen op onze boerderij. Wij zagen héél veel leergierige gezichtjes en heel veel enthousiasme.

Wij zorgden voor een cascadesysteem. Elke groep kon tractor rijden, paardrijden, een bijenhotel maken én meehelpen bij de bloemen. Zo kon één groep direct beginnen bij Annelies op de plukweide. Tulpenveld leegmaken, onkruid wieden, nieuwe bloemen planten,… Eén voor één kwamen alle karweitjes aan bod.

Elke groep kreeg ook de kans om eens op Junior een ronde te maken in de piste. Toen we aan het einde van de voormiddag vroegen wat de leukste activiteit was, stak dit er met kop en schouder bovenuit.

Elke groep had ook een belangrijke bijdrage aan onze knutselactiviteit: het maken van een eigen bijenhotel voor op school. De eerste groepen hielpen mee met het timmeren van het frame en de ‘kamerindeling’. De laatste groepen hielpen met het vullen van de kamers. De komende week gaan we het bijenhotel nog afwerken met een beschermend net vooraan en kan het naar school gebracht worden.

Aan de vele blije gezichten en enthousiaste reacties te zien, was het opnieuw een geslaagde editie. Op de Facebookpagina van De Kameleon vind je nog enkele extra foto’s.

Wij gaan alvast eens nadenken over wat we in 2024 met de kids kunnen doen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *