Één jaar paard&bloem: terugblik op een fleurig jaar.

Op 3 juli 2021 mochten wij de eerste gasten begroeten op onze kakelverse plukweide. We hadden bewust de datum enkel aan onze dichte familiekring meegedeeld. Die eerste dagen waren onze eerste bloeiers immers nog niet zo talrijk. Openingsdagen toen? Enkel op woensdag, zaterdag en zondag.

Maar wat merkten we? Nog diezelfde zaterdag stonden de eerste ‘echte’ klanten ook al op de plukweide. Heerlijk !

Vandaag blikken we in tien foto’s terug op ons eerste jaar.

Foto 1: onze paardenweide transformeren tot onze bloemenplukweide.

Op Paaszondag 2021 hebben we beslist om zelf een bloemenplukweide op te starten. Maar die komt er natuurlijk niet zomaar. En als je dan net als wij geen chemische bestrijdingsmiddelen wil gebruiken, dan moet je aan de slag. Hard aan de slag.

Foto 2: onze eerste bloem.

We hadden vorig jaar drie kanshebbers waar de bloem van in knop stond, maar uiteindelijk won deze calendula het van haar competitie op onze bloemenweide. Haar ‘Nederlandstalige naam’ is trouwens goudsbloem: die naam heeft ze verdient met die eerste plaats.

Foto 3: zelf een boektje samenstellen.

Paard&bloem is bij uitstek bedacht als zelfplukweide. We maken op verzoek ook zelf boeketjes. Op één van die plukmomenten konden we deze leuke foto vastleggen. In één beeld heel veel informatie: Annelies, leuke bloemen van verschillende hoogtes en kleuren én het knippen zelf. Deze foto gebruiken we dan ook heel graag voor onze eigen promo :).

Foto 4: wij vieren moederdag – twee keer zelfs.

Paard&bloem ligt in het pittoreske Klein-Brabant en dus nog net in provincie Antwerpen. Wij mogen dus tweemaal mee vieren; één keer in mei en één keer in augustus. En eerlijk is eerlijk: moeders verdienen dat.

Foto 5: op bezoek in Lisse

Wie bloemen zegt, zegt Nederland. Wie dahlia’s en tulpen zegt, zegt bollenstreek. Wij gingen ondertussen al twee keer richting Lisse. Vorig jaar bezochten we bij De Tulperij de dahlia’s, dit jaar de tulpen. Zo veel kleuren, zo veel vormen, zo moeilijk kiezen.

Binnen enkele weken staan de eerste dahlia’s van 2022 in Oppuurs in bloei. Stay tuned !

Foto 6: bollen planten.

Wat een heerlijke dag was dat: in de vroege herfst van 2021 waren we net klaar met onze eerste uitbreiding. Je kan de oorspronkelijke locatie van ons paard&bloem letterwoord nog zien staan. Voor de liefhebbers: hier vind je vandaag onze picknicktafel. 😉

Maar dus: één dag met z’n vieren samenwerken en onze eerste tulpenbollen gingen de grond in. 2000 stuks, tien soorten, allemaal biologisch geteeld.

En daarna begint het wachten op het voorjaar.

Foto 7: einde van seizoen 2021

Géén zonsondergang, maar een prachtige zonsopgang hier. Op de voorgrond de laatste cosmos en ijzerhard, net daarachter onze eerste tweejarigen. Dat beide merries zich gewillig lieten fotograferen in de vroege ochtendnevel was een mooie extra.

Misschien wel het meest iconische beeld voor een heel seizoen paard&bloem.

Foto 8: onze eerste bloemen van 2022

Zo veel verwondering over de natuur. Wij staken 2000 bio tulpenbollen in de grond en de natuur deed daar zijn ding mee. Zo’n zes maanden later kwamen deze eerste tulpen boven. Voor ons het sein dat we ook terug onze klanten mochten uitnodigen op de plukweide. Eerlijk is eerlijk, de eerste weken hadden we meer tulpen dan klanten. En toen kwam Pasen en konden onze bloemen dan weer niet meer volgen.

Foto 9: zaaien, planten, herhalen.

Om steeds een divers aanbod aan bloemen te kunnen aanbieden, moet Annelies hard aan de slag. Planten kiezen, zaden aankopen, uitzaaien op het juiste moment, verpotten, uitplanten, onkruid wieden, toppen, …

Tegen het einde van dit seizoen zullen we zo’n 80 verschillende soorten bloemen aangeboden hebben. Heb jij ze allemaal gezien?

Foto 10: wat… een… bloemenpracht

Wij doen dat ook hoor, gewoon even tussen de bloemen rondlopen en onze ogen de kost geven. We weten dat we hier hard voor gewerkt hebben, maar we zijn zo blij als we foto’s zien van boeketjes bij jullie thuis, als we jullie verhalen horen over het samen plukken met kinderen of met vrienden, als we jullie zien vertrekken met een grote glimlacht op jullie gezicht,…

Heb jij nog tips of vragen voor ons?

Stel ze ons hieronder of kom langs op ons feestweekend op 2 en 3 juli ! Alle info hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *