Alles over de uitbreiding van onze plukweide in 2023.

In 2021 startte het avontuur van paard&bloem met zo’n 48m² aan bloemen. In 2022 breiden we uit tot zo’n 240m² aan (h)eerlijke bloemen. Een vervijfvoudiging dus. Toch kwamen we ook daarmee niet toe: Annelies moest sommige veldjes dubbel gebruiken.

Dus… ook in 2023 moest er uitgebreid worden. Eerste plan: voldoende grote oppervlakte voorzien, met extra ruimte tussen de paadjes. En toen kwam ons kerstbomenplan en hadden we ineens drie paadjes volgeplant, nog voor we goed en wel begonnen waren.

Oorspronkelijk wilden we in december alle paadjes reeds uitgegraven hebben. Maar een mens heeft maar twee handen. We hebben het dus in stukjes aangelegd. Eerst alles uitgezet, dan beginnen graven aan de eerste lijn.

We hadden in 2022 al geëxperimenteerd met het gebruik van onbedrukt karton en compost. Ook in januari 2023 pastten we dit toe. Op die manier helpt de natuur ons een handje, zonder chemische bestrijdingsmiddelen te moeten gebruiken.

De laatste loodjes werkten we af op 9 maart. Dat betekende wel dat de natuur twee maand minder tijd had om de graszoden te laten vergaan. Dus… een extra inspanning voor ons.

Maar het resultaat mag er zijn:

  • 7 bijkomende stroken.
  • We moeten nog even uitmeten, maar vermoedelijk een extra bloemenkweekoppervlakte van zo’n 70m².
  • Net als de uitbreiding van 2022 aangelegd met een lichte knik. Het oog wil ook wat ;).
  • Met ruimte voor een speelterrein voor kids misschien?
Stap 2: de eerste boogjes
Eindfase – alleen nog wat opruimen hier.

Volgende stap?

Zorgen dat we voldoende bloemen en planten hebben om alles vol te krijgen. Heb jij bepaalde verzoeken voor lievelingsbloemen, verloren juweeltjes uit een ver verleden of nieuwe cultivars die we moeten uitproberen? Laat het ons zeker weten in de comments.

Kijk jij ook al uit naar het nieuwe seizoen? Je kan binnenkort opnieuw vrij langskomen. Het tulpen- en narcissenseizoen startte vorig jaar eind maart (tips hier op onze blog). Als jij ook dit jaar zeker wil zijn van jouw (h)eerlijke bloemen aan een voordeelprijs, check dan zeker onze abonnementsformules.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *